IZOBRAŽEVANJE
Po XII poglavju priloge II iz Uredbe ES 852/2004 morajo imeti zaposleni, ki prihajajo v stik z živili opravljeno izobraževanje oz. sprotno usposabljanje za delo z živili.
Organiziramo različne vrste izobraževanj:
OSNOVNI TEČAJ:
- za zaposlene v živilski stroki,- za tiste, ki se prvič srečajo z HACCP sistemom
OBNOVITVENI TEČAJ:
- kuharji, natakarji
Za vse vrste tečajev velja:
- Predavanja tri šolske ure - za vodilne kadre štiri šolske ure
- Izpolnitev vprašalnika, po potrebi zagovor
- Izdaja potrdila o uspešno opravljenem tečaju
- Gradivo
Naša predavanja so pestra, poučna in zanimiva, nanašajo pa se na teme:
- Osnove HACCP sistema
- Zadolžitve zaposlenih pri izvajanju HACCP
- Živliska mikrobiologija
- Higiena s pomeni vsakodnevne prakse
- Zahteve zdravstvene inšpekcije
- Higienske zahteve na podlagi slovenske in evropske zakonodaje
- Smernice dobre higienske prakse in njihove uporabe v praksi